İzleyiciler

1 Ocak 2012 Pazar

Hücre Yenileyici Krem Tarifi..

Çok uzun zamandır bildiğim bir tarifi bugün yaptım ve uygulamaya aldım. Normalde sorunlu olmayan cildimi son zamnalarda çok yıprattım. Yankalarımda belirsiz olan sadece dokununca hissedebilidğim minik siyah noktalarımı çıkana kadar sıktım ve iz bıraktım :( Bu sivilce ve siyah nokta sıkma huyumu bi bıraksam zaten... Bende hemen ilacım olan Acnelyse ve contratubex i dönüşümlü sürerek cildimi soydurmaya başladım. Acnelyse çok etkili olduğu için 2. günde cildim çıtır çıtır soyulmaya başladı.. Tabi sadece lekinin olduğu yerlere sürdüm.. Güneşten yanmış gibi tutup tutup soyabiliordum :D Minik kızarıklarda oldu.. tabi bu kremin etkisi.
Arko nem ve vazelinle gece yatmadan nemlendirdimki pul pul olmasın sabaha..
Artık yüzümle oynamayacağıma dair kendime kaçıncı sözü verdim bilemiyorum. Neyse aklıma bu tarif geldi ve uzun süre bu kremi kullanmaya karar verdim.



Malzemeler;

Yarım tüp Bepanthen krem
Yarım tüp Bepanthen merhem
Yarım tüp Madecasık krem

Hepsini bitmiş yüzkremimin cam kavanozunda tahta spatula ile güzelce karıştırdımç Madecasol'un kokusu biraz ağır oldğu için 1 çay kaşığı buğday yağı ve 1 çay kaşığı kayısı yağınıda ekledim.( Ara sıra buğday yağını ve kayısı yağını direk olarak cildime de uyguladağım oluyor..) İyice karıştırdım. Biraz yoğun bir krem oldu. Gündüz sürerseniz parıl parıl parlarsınız :D

Bu çok bilindik bir tariftir aslında. Bepanthen zaten mucizevi bir şey herşeye iyi geliyor. Makyaj altına kullnananlarda var..

Dün kremi sürdüm.. Acnelyseten kalan kızarıklıklar soyulmalar geçmişti..
Bir süre yüz kremi olarak bunu kullanmayı düşünüyorum.. Sonuçlarını paylaşacağım..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

hahha mlzemeler super.Bir denemek lazım öyleyse saol tatlım. :)

betty boop dedi ki...

deneyelim bencede :) zaten en hassas ürünler.. bir zarar vereğini zannetmiyorum :)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

nasıl sonucları merak edıyorum
kızarıklar benım de aynı derdim

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...